شنبه 30 دی 1391برچسب:,سامسونگ,,سامسونگGalaxy S III,سامسونگGalaxy S III,سامسونگGalaxy S IIIGalaxy S III, :: 20:40 :: نويسنده : Nima
بلاخره دنیای اندرویدفونها نیز پس از یکی دو سال حضور گوشیهای تکراری با امکانات مشابه و قابلیتهای معمولی شاهد حضور محصولی تازه با ویژگیهای پیشرفتهای ست که میتوان عنوان انقلابی را برای آن در نظر گرفت؛ Galaxy S III نسل سوم از تولیدات پیشرفته سامسونگ در کلاس اندرویدفونها ست که با Galaxy S در دو سال گذشته آغاز شد، با Galaxy S II به خودنمائی در میان انبوه دیگر رقبا پرداخت و با Galaxy S III اینک به اوج خود رسیده است تا جائیکه اکثر منتقدان و فعالان بازار موبایل از این اسمارتفون که با نام I9300 نیز شناخته میشود با عنوان پیشرفتهترین گوشی هوشمند در میان تمامی برندها و تمامی پلتفرمها یاد میکنند. البته استفاده از این عنوان در شرایطی که تنها فقط یک اسمارتفون چهار هستهای دیگر (HTC One X) در بازار حضور داشته و سایر برندها (بخصوص شرکت اپل) هنوز مدلهای جدید خود در این زمینه را ارائه نکردهاند تا حدود زیادی غیر منصفانه به نظر میرسد. از جمله مشخصات پیشرفته Galaxy S III و عوامل تفاوت این مدل با سایر اسمارتفونهای فعلی بازار میتوان به موارد مشهودی مثل صفحهنمایش بزرگ HD، دوربین پیشرفته و پردازنده چهار هستهای اشاره نمود هرچند که نکات مهم دیگری همچون طراحی ظاهری، حافظه داخلی بالا، کیفیت صدای خروجی و ظرفیت باتری نیز در این زمینه بیتاثیر نبودهاند. طراحی جعبه محتویات Galaxy S III از شباهت کاملی با دو نسل قبلی این خانواده برخوردار بوده و با سادگی هرچه تمامتر تنها با موارد اصلی همراه یک گوشی ارائه شده است. رویه مینیمالیستی سامسونگ در استفاده از جعبهای کوچک با امکانات محدود بخوبی یادآور شیوه همیشگی یکی دیگر از سازندگان بزرگ در این زمینه است. در این جعبه بجز خود دستگاه تنها یک شارژر USB کوچک، یک هدست سیمی با چند کنترلر محدود و یک کابل USB به چشم میخورد که علاوه بر برقراری اتصال شارژر با گوشی برای ارتباط با کامپیوتر و نقل و انتقال فایل نیز بکار گرفته میشود. غیبت دو کابل MHL و USB OTG از جمله مهمترین نکات منفی در جعبه محتویات این مدل محسوب میشود. بدنه Galaxy S III مطابق با رویه همیشگی سامسونگ در این کلاس بطور کامل از پلاستیک با کیفیت و براقی ساخته شده که تقریبا در اکثر قسمتها در جذب اثر انگشت تردیدی به خود راه نمیدهد البته در قسمت پشت این مدل از یک لایه براق جداگانه استفاده شده که علیرغم پنهان ساختن برخی اثرات انگشت، تا حدود زیادی منجر به ایجاد ظاهری ارزانقیمت برای این بخش شده است. ابعاد این مدل 8.6×70.6×136.6 میلیمتر است که در مقایسه با Galaxy S II چیزی نزدیک به 4.5 میلیمتر در عرض و اندکی بیش از یک سانتیمتر در ارتفاع با افزایش روبرو بوده است امری که با در نظر گرفتن افزایش 0.5 اینچی ابعاد صفحهنمایش بخوبی میزان مهندسی بکار گرفته شده در طراحی این مدل را یادآور میشود. وزن I9300 برابر با 133 گرم است که از این لحاظ نیز تنها 17 گرم اختلاف نسبت به I9100 مشاهده میشود.
صفحهنمایش I9300 اما بدون شک یکی از اصلیترین بخشهای سختافزاری این مدل است این صفحهنمایش 4.8 اینچی پس از Galaxy Nexus و Galaxy Note سومین تجربه سامسونگ در بکارگیری وضوح HD یا 1280×720 پیکسلی در اسمارتفونها محسوب میشود امری که فشردگی پیکسلی معادل 306ppi برای این پنل فراهم کرده است. اما بحثبرانگیزترین نکته در ساختار این صفحهنمایش تکنولوژی بکار گرفته شده در آن است جائیکه برخلاف انتظارِ تمامی ناظران و منتقدان در تکرار یا ارتقا تجربه بینظیر پنل Galaxy S II با فناوری Super AMOLED Plus سامسونگ ترجیح داده است تا بار دیگر از تکنولوژی دو سال گذشته یعنی Super AMOLED در صفحهنمایش Galaxy S بعنوان نسل اول این خانواده استفاده نماید. نکته منفی اصلی در این زمینه همانطور که پیش از این نیز توضیح داده شده است به تعداد زیرپیکسلهای اختصاص یافته به هر پیکسل مرتبط است جائیکه در فناوری Super AMOLD Plus همچون صفحهنمایشهای TFT LCD معمول این تعداد سه عدد برای سه رنگ اصلی (قرمز، سبز و آبی) بوده ولی در فناوری Super AMOLED که از آن با عنوان PenTile Matrix یاد میشود تعداد این زیر پیکسلها تنها دو عدد است. علت استفاده از این فناوری در Galaxy S III بجز توضیح نهچندان قانعکننده سامسونگ در عمر بالاتر این پنلها (که تلویحا به معنای عمر پائینتر صفحهنمایش پرفروش ترین اسمارتفون فعلی سامسونگ یعنی Galaxy S II تعبیر میشود) باید به آسانتر شدن شرایط شرکت سازنده در جای دادن تعداد بسیار زیادی از پیکسلها در فضای صفحهنمایش اشاره کرد چرا که در صورت استفاده از فناوری پیشرفتهتر Super AMOLED Plus و اضافه شدن یک زیرپیکسل دیگر به این مجموعه به اندازه 1280×720 زیر پیکسل دیگر میبایست به این مجموعه افزوده شود که هزینه و دشواری بیشتری برای شرکت سازنده به همراه خواهد داشت. البته تاثیر این فناوری و عدم استفاده از فناوری پیشین Super AMOLED Plus برای کاربران تا اندازهای نیست که بتوان آن را یک نکته منفی تمامعیار تلقی کرد و تاثیر این نکته در مقابل وضوح بالای صفحهنمایش بجز در هنگام مشاهده پنل در فواصل بسیار نزدیک چندان به چشم نمیآید.
از این نکته که بگذریم صفحهنمایش HD بکار گرفته شده در Galaxy S III بدون شک یکی از بهترینهای بازار در میان تمامی پلتفرمها و برندهای گوناگون به حساب میآید؛ کنتراست بالای 3.5:1، زوایای دید مناسب و بازتاب بسیار اندک نور از جمله مهمترین نکات مثبت قابل ذکر در مورد این پنل هستند در سوی دیگر نیز همچون تمامی دیگر مدلهای LED، روشنائی نچندان رویائی بعنوان نکته منفی اصلی این قسمت محسوب میشود. نسل جدید شیشه محافظ Gorilla Glass 2 بعنوان پوشش خارجی این صفحهنمایش در نظر گرفته شده است در این تکنولوژی جدید ضمن کاهش 20 درصدی قطر شیشه بکار گرفته شده و ایجاد تصویری درخشانتر با کیفیت بالاتر، میزان محافظت از صفحهنمایش در مقابل آسیبهای فیزیکی همچون خراشیدگی و سقوط از ارتفاع نیز بسیار نسبت به گذشته افزایش یافته است.
در زیر صفحهنمایش همان ترکیب سهگانه همیشگی شامل دکمههای لمسی خازنی Back و منو در دو طرف همراه با دکمه فشاری Home در مرکز دیده میشود.
المانهای حاضر در بالای صفحهنمایش نیز هیچ تغییری نسبت به رویه معمول این قسمت نداشتهاند جائیکه حسگرهای تنظیم نور و Proximity همراه با اسپیکر برقراری تماس و یک دوربین 1.9 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری 720p موارد حاضر در این بخش را تشکیل میدهند.
اِلِمانهای بکار گرفته شده در دورتادور I9300 هیچ تفاوت خاصی با Galaxy S II در تعداد و جایگاه نداشته و شامل Rocker باریک و کوچک تغییر صدا با برجستگی حداقلی در سمت چپ، کلید Power/Lock در سمت راست، جک 3.5 میلیمتری هدست و میکروفون دوم در بالا به همراه پورت Micro USB و میکروفون برقراری تماس در پائین میشود. پورت Micro USB در این مدل همانند I9100 بجز ارتباط با کامپیوتر و شارژر، بعنوان خروجی TV از طریق فناوری MHL و برای اتصال حافظههای خارجی از طریق فناوری HSB Host مورد استفاده قرار میگیرد البته همانطور که پیش از این گفته شد برای استفاده از هر دوی این موارد نیاز به کابل تطبیقدهنده جداگانه خواهد بود.
در بخش پشتی I9300 در ترکیبی متفاوت از Galaxy S II دوربین 8 مگاپیکسلی دستگاه در کنار تک فلش LED آن به چشم میخورد. اسپیکر اصلی دستگاه نیز این بار از پائین به کناره دوربین منتقل شده است.
با کنار زدن کاور بخش پشتی Galaxy S III باتری دستگاه همراه با محل جایگذاری سیمکارت و کارت حافظه Micro SD پدیدار میشود. اسلات سیمکارت مورد استفاده در این مدل از نوع MicroSIM است و خارجسازی آن بدون درآوردن باتری امکانپذیر نیست. کارت حافظه Micro SD دستگاه اما بصورت Hot Swap طراحی شده و علیرغم اجبار به کنار زدن کاور بخش پشتی نیازی به خاموش کردن گوشی برای خارجسازی آن نیست. حداکثر ظرفیت قابل دستیابی در این کارت حافظه تقریبا برای اولین بار در کلاس اندرویدفونها به 64 گیگابایت ارتقا یافته است که با توجه به ارائه ظرفیت 64 گیگابایتی حافظه داخلی در کنار دو ظرفیت 16 و 32 گیگابایتی، مجموع ظرفیت Galaxy S III میتواند تا رقم منحصر به فرد 128 گیگابایت نیز افزایش پیدا کند. ظرفیت باتری Galaxy S III برابر با 2100mAh است که بصورت رسمی تا 590 ساعت در حالت Stand-by و تا 21 ساعت و 40 دقیقه مکالمه در شبکه GSM دوام خواهد داشت. در دنیای واقعی علیرغم گزینههای باتریخور متعددی همچون صفحهنمایش HD، دوربین عکاسی و فیلمبرداری پیشرفته و قابلیتهای ارتباطی متعدد، دوام این باتری بسیار مناسب ارزیابی شده و میتوان امتیاز بسیار مطلوبی برای این بخش در نظر گرفت جائیکه بسته به استفاده کاربران میتوان مابین 2 تا 3 روز بروی آن حساب کرد.
سیستمعامل Galaxy S III آخرین ورژن ارائه شده برای اندروید یعنی ICS 4.0.4 است که در مقایسه با نسخه خام اندروید در دو مدل نکسوس بعلت حضور آخرین نسخه رابط کاربری TouchWiz با تفاوتهای ساختاری فراوانی همراه شده است. در یک نگاه رابط کاربری Galaxy S III شباهتهای فراوانی با نسخه ICS ارائه شده برای Galaxy S II دارد اما در قسمتهای مختلفی نیز نکات منحصر به فرد و جدیدی به چشم میخورد. یکی از این نکات جدید در نخستین برخورد با این رابط کاربری یعنی در صفحه Lock Screen دیده میشود در اینجا علاوه بر افکت زیبای حرکت آب در زیر دست و صدای قطرات آب، همچون رویه HTC در این زمینه امکان اجرای برنامههای لیست شده در زیر صفحهنمایش با Drag کردن آنها به مرکز تصویر نیز در نظر گرفته شده است. میانبرهای چهارگانه حاضر در زیر صفحهنمایش در این قسمت بصورت کاملا قابل تغییر و شخصیسازی هستند. از دیگر گزینههای جذاب اما نچندان حیاتی و کاربردی در صفحه Lock Screen میتوان به امکان افزودن ساعت دوم، نمایش یا پنهانسازی گزینههای متعدد Help و نمایش نوار خبری قابل Maximize در پائین صفحه اشاره کرد البته گزینههای متعدد این قسمت همچون افکت آب برای باز شدن قفل صفحهنمایش، نمایش ساعت، وضعیت هوا و دریافت دستورات صوتی در صفحه لاکاسکرین همگی از امکان غیر فعال کردن توسط کاربران نیز برخوردار خواهند بود. Galaxy S III برای دسترسی هرچه سریعتر به دوربین دستگاه از یک گزینه جدید حرکتی بهره میبرد که در طی آن پس از زدن دکمه پاور و قرار دادن دست و نگهداشتن آن بروی صفحهنمایش با چرخاندن گوشی بصورت افقی دوربین دستگاه احضار و آماده تصویربرداری خواهد بود که البته ظاهرا حضور یک میانبر ساده برای دوربین در لاکاسکرین سرعت عمل بالاتری برای کاربران به همراه خواهد داشت.
با گشودن قفل صفحهنمایش و ورود به صفحه Home Screen نخستین نکته قابل توجه تعداد آیکونهای جای گرفته در زیر پنل در بخش dock است که به لطف صفحهنمایش بزرگتر از چهار به پنج افزایش یافته است. از میان این پنج آیکون، آیکون سمت راست برای نمایش منوی اصلی در نظر گرفته شده و چهار آیکون دیگر بصورت دلخواه با میانبر اپلیکیشنها و یا فولدرهای مورد نظر کاربر قابل تغییر هستند. در صفحه Home Screen مجموعا امکان نمایش 7 دسکتاپ مختلف در نظر گرفته شده است که همچون همیشه به راحتی میتوان میان آنها Sweep نمود جایگاه هر دسکتاپ نیز با یک نقطه در پائین صفحهنمایش مشخص میشود. سرعت حرکت در میان دسکتاپها در شرایط گوناگون حتی در حضور Live Wallpaper های پیچیده نیز هیچگاه با مشکل روبرو نشده و حرکت روان و فوقالعادهای در این بخش دیده میشود. با Pinch Zoom کردن رو به خارج دسکتاپهای این قسمت نیز طبق معمول میتوان تمامی صفحات را برای جابجائی یا حذف و اضافه در یک صفحه مشاهده نمود. پروسه افزودن ویجت به صفحات مختلف Home Screen به فرم استاندارد ICS یعنی از طریق Tab جداگانه حاضر در منوی اصلی یا به شیوه کلاسیک نسخههای پیشین اندروید یعنی نگهداشتن دست بروی صفحهنمایش در Home Screen و انتخاب گزینه ویجت صورت میپذیرد. از جمله تفاوتهای Galaxy S III با I9100 در این قسمت غیبت Tab ویجت در منوی اصلی در اندروید 4 حاضر در Galaxy S II است که یکی از تفاوتهای اندک میان این دو مدل در بخش منوئی را به نمایش میگذارد. نکته مهم دیگر در این قسمت و از تفاوتهای اندروید ICS حاضر در Galaxy S III با ورژن اصلی و تغییر نیافته این سیستمعامل در مدلهای نکسوس جدا بودن کامل بخش اپلیکیشنها در منوی اصلی و Tab ویجتهاست جائیکه در اندروید اصلی با ادامه اسکرول در لیست اپلیکیشنها و با به پایان رسیدن این لیست بصورت خودکار وارد لیست ویجتها خواهیم شد اما در Galaxy S III برای دسترسی به ویجتها در منوی اصلی حتما میبایست Tab اختصاصی آن در بالای صفحهنمایش را لمس کرد.
بخش Notofication Area یعنی قسمت قابل اسکرول بالای صفحهنمایش از دیگر جذابیتهای بخش منوئی Galaxy S III به شمار میرود؛ در بالاترین قسمت این بخش پنج آیکون شامل Wi-Fi، GPS، Silent Mode، چرخش خودکار صفحهنمایش و Power Saving به چشم میخورد که با اسکرول این لیست رو به سمت چپ پنج آیکون دیگر شامل Notifications، Mobile data، بلوتوث، Driving Mode و Sync به جمع آیکونهای بالای صفحهنمایش افزوده میشوند البته در این لیست همواره پنج آیکون اول بصورت پیشفرض به نمایش درآمده و برای دسترسی به پنج آیکون دیگر میبایست این قسمت را اسکرول نمود.
در منوی اصلی دستگاه همانطور که اشاره شد تغییر اصلی نسبت به ICS حاضر در Galaxy S II حضور آیکون مجزای Widgets در بخش بالائی این قسمت است که همچون ساختار اصلی اندروید برای دسترسی به تمامی ویجتهای نصب شده بروی دستگاه بکار گرفته میشود. در این قسمت برخلاف صفحه Home Screen که از پنج آیکون در پائین صفحهنمایش استفاده شده است بار دیگر از ساختار چهار ستونی استفاده شده و از این لحاظ تغییری نسبت به قبل دیده نمیشود اما این بار بجای چینش چهار سطری حاضر در Galaxy S II از پنج سطر استفاده شده و از نمایش آیکونهای داک Home Screen در منوی اصلی نیز طرفنظر شده است. صفحات مختلف منوی اصلی و بخش ویجتها مثل گذشته با نقطههای کوچکی زیر صفحهنمایش مشخص میشوند اما این بار شماره صفحه هایلایت شده در درون دایره کوچک نشان داده نمیشود. برای مرتب کردن آیکونهای به نمایش درآمده در منوی اصلی سه گزینه مختلف پیش روی کاربران است: ساختار ماتریسی قابل تغییر به دلخواه کاربر (Customizable grid)، ساختار ماتریسی الفبائی (Alphabetical grid) و بلاخره لیست الفبائی که در این حالت آخر تمامی برنامهها بصورت یک لیست با لیبلهای الفبائی در ستون سمت راسمت صفحه منظم میشوند که با افزایش تعداد برنامههای نصب شده ظاهرا روش مناسبی برای دسترسی سریع و حرکت در یک لیست بلند بالا به نظر نمیرسد.
Task Switcher سیستمعامل که مانند همیشه با گرفتن و نگهداشتن کلید Home ظاهر میشود محلی برای نمایش برنامههای اخیرا استفاده شده با ساختاری کاملا مشابه با نسخه اصلی اندروید ICS است؛ لیست برنامهها در این قسمت با چینش عمودی قابل اسکرول از بالا به پائین قرار میگیرند که برای بستن هریک از آنها از dragرو به سمت خارج استفاده میشود. در زیر صفحهنمایش علاوه بر دکمه task manager پوسته TouchWiz که در Galaxy S II مجهز به ICS نیز ارائه شده بود، دکمه جدیدی با عنوان Remove All در نظر گرفته شده که برای بستن یکباره تمامی برنامههای لیست مورد استفاده قرار میگیرد. در نهایت آخرین نکته قابل اشاره در رابطه با ساختاری منوئی جدید Galaxy S III قابلیت تازهای با عنوان Smart Stay است که در طی آن با کمک دوربین دوم دستگاه و تشخیص نگاه کردن کاربر به صفحهنمایش، نور پنل هیچگاه کم نشده و دستگاه به حالت Sleep نیز نخواهد رفت این قابلیت در هنگام مطالعه و مرور صفحات وِب در حالیکه تغییری در گزینههای کاهش مصرف باتری مثل زمان خاموش شدن پنل در هنگام عدم استفاده (timeout) بوجود نمیآورد بسیار سودمند به نظر میرسد.
یکی از قابلیتهای Galaxy S III که با سر و صدای زیاد سامسونگ نیز همراه بوده است امکان S-Voice یا کنترلر صوتی دستگاه است که نگفته پیداست برای رقابت با چه حریفی معرفی شده است. از جمله قابلیتهای این کنترلر که بصورت پیشفرض توسط اندروید نیز پشتیبانی شده میتوان به جستجوی صفحات وِب، برقراری تماس و فرستان پیام اشاره کرد که به راحتی در دیگر اسمارتفونهای این کلاس نیز قابل انجام است اما این تمامی قابلیتهای S Voice نیست و این نرمافزار به امکانات دیگری نیز مجهز است که کنترل پلیر موسیقی، نمایش notification area، بررسی وضعیت آب و هوا و ترافیک، تنظیم آلارم و اجرای یک اپلیکیشن بخصوص دیگر امکانات آن را تشکیل میدهند. زبانهای مورد پشتیبانی در این برنامه بجز انگلیسی و کرهای شامل فرانسوی، آلمانی، ایتالیائی و اسپانیائی میشود که از این بابت از شرایط مطلوبتری نسبت به حریف اصلی این رقابت و دلیل اصلی سامسونگ برای طراحی این نرمافزار یعنی برنامه Siri شرکت اپل برخوردار است اما این تمامی ماجرا نیست و با اینکه سامسونگ سعی فراوانی در رقابت با Siri در ساختار، شکل اجرا و حتی نوع محتوا (با استفاده از موتور جستجوی Wolfram Alpha که Siri نیز در بسیاری از موارد از آن استفاده میکند) داشته است اما با اینحال شرایط هنوز با کیفیت اجرا در Siri فاصله بسیاری داشته و ظاهرا هنوز تا معرفی حریف کامل و بینقصی در مقابل Siri راه درازی پیش روی تمامی رقبا از جمله سامسونگ قرار دارد. البته S-Voice نیز در برخی موارد برتریهای مشخصی بر Siri نشان میدهد که از آن جمع علاوه بر پشتیبانی از زبانهای بیشتر میتوان به امکان آپدیت Status در شبکههای اجتماعی ف**یسب***وک و تو**ئی*تر اشاره کرد. بزرگترین مشکل S-Voice توانائی ضعیف آن در تشخیص صحیح کلمات ادا شده است که در برخی موارد همچون هنگام فرستادن پیغام در صورت فهم اشتباه میتواند صدمات جبرانناپذیری برای کاربران به همراه داشته باشد. عدم توانائی این نرمافزار در تشخیص شماره پیشفرض برای کاربران در حین فرستادن پیام از جمله دیگر مشکلات این برنامه محسوب میشود. تلاش برای فعالسازی GPS در حین پرسش در ارتباط با وضعیت ترافیک در یک شهر مشخص یکی دیگر از نکات منفی S-Voice است جائیکه فارغ از حضور یا عدم حضور کاربر پرسشکننده در شهر مورد سوال و با اینکه طبیعتا موقعیت فعلی کاربر تاثیری در نتایج جستجو برجای نخواهد گذاشت S Voice تلاش نافرجامی را برای فعالسازی GPS و تعیین موقعیت کاربر انجام میدهد.
بخش پردازشی Galaxy S III یکی از مهمترین برگهای برنده این اسمارتفون و دلیل اصلی نامیده شدن آن بعنوان برترین گوشی هوشمند در میان تمامی برندهاست. هسته اصلی پردازشی این مدل در غیاب نسخه چهار هستهای پردازنده A15 شرکت ARM همچنان از نوع ARM Cortex-A9 با فرکانس کلاک 1.4 گیگاهرتز است که در قالب چیپست چهار هستهای Samsung Exynos 4212 Quad مجتمع شده است. پردازشگر گرافیکی این چیپست از نوع Mali-400MP است که ظاهرا تفاوتی با نمونه بکار گرفته شده در Galaxy S II در بخش گرافیکی ندارد. حافظه RAM این مدل نیز 1 گیگابایت در نظر گرفته شده است. عملکرد Galaxy S III در بنچمارکهای متفاوت بسیار مناسب ارزیابی میشود از جمله نتایج این مدل در چند بنچمارک معروف میتوان به عملکرد بهتر آن در مقایسه با One X در بنچمارک محاسبه عدد Pi، بالاتر ایستادن آن در مقابل تمامی رقبا در بنچمارک Quadrant، عملکرد سریع ساختار پردازشی و کنار زدن تمامی رقبا در بنچمارک جاوا اسکریپتی SunSpider و بلاخره امتیاز بسیار بالاتر آن در بنچمارک BrowserMark در تست HTML5 اشاره کرد. پیش از این در مطلب مقایسهای Galaxy S III و HTC One X بطور کامل به نتایج بنچمارکهای این مدل در مقابل رقبا اشاره نمودهایم و در اینجا از تکرار مجدد آن صرفنظر میکنیم.
شکل ظاهری دفترچه تلفن Galaxy S III تغییر خاصی را نسبت به گذشته تجربه نکرده است در اینجا کنتاکتهای مختلف در یک لیست بلندبالا با ستونی از لیبلهای الفبائی در سمت راست دیده میشود که دسترسی نسبتا سریعی را ایجاد مینماید. در بخش بالائی این قسمت علاوه بر تب فعلی Contacts سه Tab دیگر نیز به چشم میخورد که به ترتیب از چپ به راست شامل شمارهگیر تلفن؛ Groups و Favorites میشود شیوه سریع برقراری تماس یا ارسال پیام با کشیدن دست بروی صفحهنمایش در این دفترچهتلفن نیز به مانند گذشته در نظر گرفته شده است جائیکه Swipe دست رو به سمت راست برای برقراری تماس و کشیدن دست به سمت چپ برای فرستادن پیام به یک کنتاکت مشخص در نظر گرفته شده است. از جمله دیگر امکانات قابل اشاره در دفترچه تلفن Galaxy S III میتوان به امکان وارد کردن اطلاعات متعدد قابل سفارشیسازی، بررسی خودکار کنتاکتها برای شمارههای تکراری و امکان یکسانسازی آنها، ارائه Reject list برای قطع خودکار تماس از شمارههای دلخواه و بلاخره امکان ایجاد الگوهای ویبره منحصر به فرد برای کنتاکتهای دلخواه اشاره کرد.
کیفیت مکالمه Galaxy S III در هر دو سوی تماس بسیار مناسب و راضیکننده ارزیابی میشود جائیکه علاوه بر ارسال و دریافت صدای شفاف و مناسب، مطلقا مشکلی نیز در سطح سیگنال و آنتندهی دستگاه به چشم نمیخورد. شمارهگیر عددی این مدل همچون همیشه بخشی از اپلیکیشن دفترچهتلفن محسوب شده و چند تغییر کوچک در آن دیده میشود در اینجا از شمارهگیری هوشمند با جستجوی عددی و حروفی پشتیبانی میشود اما بصورت پیشفرض تنها نخستین شماره منطبق در بالای صفحه به نمایش گذاشته میشود و برای مشاهده سایر شمارهها باید فلش کوچک رو به پائین در این بخش را لمس نمود؛ عدد به نمایش درآمده بر بالای این فلش نشانگر تعداد گزینههای منطبق با شمارههای گرفته شده از دفترچه تلفن است. یکی از ویژگیهای جدید Galaxy S III در این قسمت قابلیت جدیدی با نام Direct Call است که در طی آن امکان شمارهگیری اتوماتیک تنها با نزدیک کردن دستگاه به گوش در حین مرور شمارهها و خواندن یا نوشتن یک پیغام فراهم میشود. امکان شمارهگیری صوتی با قابلیت S Voice نیز طبیعتا در این مدل حضور دارد فعالسازی S Voice که پیش از این در مورد آن صحبت کردیم با tap دوگانه بروی کلید Home صورت میپذیرد. صدای زنگ Galaxy S III نسبت به مدل سال گذشته این برند تقریبا بدون تغییر باقی مانده و همچنان کیفیت مناسب و صدای بالائی را ارائه میکند.
گالری نمایش تصاویر در Galaxy S III همان نمونه پیشفرض و استاندارد اندروید ICS است که تمامی تصاویر و ویدئوهای حاضر در حافظه گوشی (اعم از حافظه داخلی و خارجی) را با توجه به فولدر حاوی عکس در یک نمای کلی با قابلیت Scroll افقی قرار میدهد. با ورود به آلبوم تکی تصاویر نیز همچون همیشه Thumbnail های کوچکی از تمامی عکسهای حاضر در آلبوم در بخش پائین برای دسترسی سریعتر قرار گرفته و تصویر بزرگ مرکزی نیز بصورت افقی Scroll میشود. ایجاد اسلایدشو با افکتهای متعدد صوتی و تصویری به همراه تشخیص اتوماتیک چهرهها در تصاویر و ارتباط دادن تصاویر اشخاص با صفحات آنها در شبکههای اجتماعی از دیگر امکانات گالری نمایش تصاویر در Galaxy S III به حساب میآید.
اپلیکیشن My Files از جمله نکات کاملا مثبت خانواده Galaxy است که طبیعتا در Galaxy S III نیز حضور دارد این برنامه یکی از مشکلات همیشگی کاربران اندروید یعنی عدم ارائه مرورگر فایل بصورت پیشفرض در اپلیکیشنهای اصلی گوشی را برطرف میسازد؛ این برنامه که در Galaxy S II نیز حضور داشت البته تنها به فایلهای حاضر در کارت حافظه و حافظه داخلی بزرگ گوشی (16/32/64 گیگابایتی) دسترسی داشته و از آن برای مشاهده و ادیت فایلهای سیستمی نمیتوان استفاده نمود. از جمله امکانات این مرورگر فایل باید به قابلیت Cut/Copy، تغییر نام تکی یا دستهجمعی، قفل کردن یک فایل و یا ارسال چندین فایل به گوشیهای دیگر اشاره کرد.
پلیر موسیقی Galaxy S III نسخه آپدیتشدهای از تجربههای قبلی سامسونگ در این زمینه است؛ در ساختار این پلیر از اکولایزرهای پیشفرض با امکان ساخت یک نمونه Custom پشتیبانی شده و تکنولوژی SoundAlive با ارائه کانالهای صوتی مجازی 7.1 نیز در آن به چشم میخورد. یکی از قابلیتهای جالب این پلیر موسیقی Music Square نام دارد که از فناوری مشابه SenseMe سونیاریکسون در پلیرهای واکمن بهره میبرد. در این برنامه همانطور که از نام آن میتوان حدس زد با یک مربع موزیکال جهت دستهبندی آهنگها براساس ریتم آنها روبرو هستیم که چهار عنوان Exciting، Passionate، Joyful و Calm در چهار سوی آن نقش بسته و موزیکهای مختلف با تحلیل اتوماتیک پلیر موسیقی در خانههای مختلف این مربع جای خواهند گرفت. لمس هریک از خانههای این مربع بزرگ به ایجاد خودکار یک Playlist حاوی موزیکهای مرتبط با ضربآهنگ انتخاب شده منجر خواهد شد.
در صفحه Now Playing این پلیر در بخش پائینی علاوه بر کنترلرهای سهگانه استاندارد، دو قسمت برای دسترسی به اکولایزرها و لیست تمامی آهنگها در نظر گرفته شده و یک پله بالاتر نیز Progress bar با نمایش زمان شروع و پایان آهنگ به همراه گزینههای پخش درهم (Shuffle)، تکرار آهنگ و بلاخره جلد آلبوم قرار میگیرد. از جمله ویژگیهای حرکتی Galaxy S III در این پلیر موسیقی باید به Mute شدن صدای آهنگ با برگرداندن گوشی و قرار دادن دست بروی صفحهنمایش برای Pause شدن آن اشاره کرد. این پلیر بصورت خودکار از پخش وایفای بر مبنای فناوری DLNA نیز پشتیبانی میکند.
گالری نشانگر ویدئوهای حاضر در Galaxy S III به چهار قسمت مجزا در بالای صفحه تقسیم شده است که شامل نمایش Thumbnails، نمایش به فرم لیست، Folders و دستگاههای مجاور (nearby devices) بر پایه فناوری DLNA میشود. از میان این شیوههای نمایش فایلهای ویدئویی بدون شک حالت نمایش Thumbnail جذابیت بسیار بیشتری نسبت به سایرین ارائه میدهد چرا که علاوه بر جایگیری تعداد بیشتری از فایلهای ویدئویی در یک صفحه، پیشنمایش کاملی نیز از فایلهای ویدئویی مختلف با وضوح پائینتر بعنوان Thumbnail بروی هر فایل نشان داده میشود که تجربه تازهای از یک پخشکننده ویدئویی را پیش روی کاربران قرار میدهد.
فرمتهای مورد پشتیبانی در پلیر ویدئویی دستگاه تقریبا شامل تمامی فرمتهای تصویری شناخته شده معمول با وضوح دلخواه میشود جائیکه موارد متفاوتی از جمله خانواده AVI، MP4، WMV و حتی MKV با وضوح Full HD و سایزهای دلخواه هیچ مشکلی برای پخش در این قسمت ندارند. نمایش فایلهای زیرنویس در این پلیر با امکان انتخاب دلخواه فایل مورد نظر همراه شده و اجباری برای همنام بودن فایل زیرنویس با فایل تصویری اصلی نیز وجود ندارد. شناسائی Chapter های مختلف یک فایل تصویری و نمایش آنها بصورت Thumbnail های زنده در یک قاب تصویر، تنظیم دلخواه نور و رنگ و بلاخره پشتیبانی از فناوری بهبود صدای SoundAlive سایر امکانات مهم این پخشکننده تصویری را تشکیل میدهند.
یکی از نکات جدید و منحصر به فرد Galaxy S III در پخش ویدئو قابلیتی با نام Pop up play است که در طی آن امکان نمایش ویدئو در یک قاب کوچک تصویر بصورت شناور در قسمتهای مختلف صفحهنمایش ایجاد شده و بدینترتیب در حین نمایش ویدئو میتوان بصورت همزمان به انجام کارهای دیگر نیز پرداخت.
رادیوی FM این مدل یک نمونه نسبتا ساده با ظاهر بهبود یافته است که ضمن پشتیبانی از RDS، امکان ذخیره 8 ایستگاه رادیوئی مختلف بعنوان Favorites را نیز داراست. استفاده از این رادیو نیز مثل همیشه مستلزم اتصال کابلهای هدست به دستگاه است اما میتوان صدای رادیو را به اسپیکر اصلی دستگاه منتقل نمود. امکان ضبط از رادیوی نیز در این اپلیکیشن پیشبینی شده است.
دوربین اصلی Galaxy S III از همان رزولوشن سال گذشته این کلاس یعنی 8 مگاپیکسل بهره میبرد اما این بار به لطف ساختار پردازشی پیشرفته و بهبودهای سختافزاری متعدد، عملکرد این دوربین به سطح بالاتری ارتقا یافته است. ساختار منوئی دوربین تقریبا هیچ تفاوتی با Galaxy S II نداشته و در اینجا نیز از کنترلرهای متعدد در قالب دو ستون عمودی در چپ و راست صفحهنمایش استفاده شده است. در ستون سمت راست این ساختار منوئی به ترتیب از بالا به پائین اسلایدر سوئیچ مابین عکاسی و فیلمبرداری، دکمه شاتر و آخرین عکس گرفته شده توسط دوربین با لینک به گالری نمایش تصاویر دیده میشود. در ستون سمت چپ نیز بجز آیکون ورود به منوی Setting در پائینترین قسمت چهار میانبر قابل تغییر به دلخواه کاربر دیده میشود که میتوان گزینههای کنترلی مورد نظر را به راحتی در این قسمتها جای داد. گشودگی دیافراگم در دوربین Galaxy S III برابر با F/2.6 است در حالیکه این عدد در Galaxy S II معادل F/2.65 اعلام شده است کوچکتر بودن گشودگی دیافراگم در Galaxy S III ضمن کاهش فاصله کانونی این دوربین از 3.97 میلیمتر در I9100 به 3.7 میلیمتر در I9300 منجر به وایدتر شدن میدان دید این دوربین نیز میشود.
از جمله امکانات اصلی دوربین Galaxy S III میتوان به قابلیت تشخیص چهره و لبخند، تاچفوکوس، لرزش گیر دیجیتال دست و امکان عکاسی با حداکثر وضوح در حین فیلمبرداری اشاره کرد. یکی از قابلیتهائی که سامسونگ این روزها سر و صدای زیادی پیرامون حضور آن در دوربین Galaxy S III به راه انداخته است Zero shutter lag یا تاخیر صفر ثانیهای شاتر نام دارد که البته نگفته پیداست که این سخن در رابطه با پیشرفتهترین DSLR های فولفریم نیز حرفی کاملا به گزاف و ترفندی تبلیغاتی ست اما با فراموش کردن این شعار و نگاهی به سرعت شاتر دوربین Galaxy S III میتوان امتیاز بسیار بالائی برای این دوربین در سرعت اجرای عکاسی قائل شد جائیکه با گرفتن دکمه شاتر در Galaxy S III میتوان بصورت پیاپی تا 20 تصویر مختلف را در زمان اندکی در حدود 6 ثانیه به ثبت رسانید البته این نکته نیز صرفا قابلیت جدیدی محسوب نشده و مدتهاست نرمافزارهای جانبی قادر به انجام این کار در اندرویدفونهای متفاوت بوده و هستند اما آنچه این قابلیت را از نمونههای مشابه کاملا متمایز میکند وضوح عکسهای متعدد گرفته شده در این حالت است که برخلاف تقریبا تمامی رقبا با حداکثر وضوح یعنی 8 مگاپیکسل برداشت می شوند. سرعت برداشت تصویر در این حالت به گفته منابع نیمهرسمی در حدود 3.3 فریم در ثانیه است و محدودیت آن به 20 عکس برای پر نشدن حافظه داخلی گوشی با عکسهای مشابه در نظر گرفته شده است (سخنی که البته با توجه به حافظه داخلی بسیار بالای این مدل چندان منطقی به نظر نمیرسد). از دیگر گزینههای قابل اشاره در این دوربین میتوان به Best Photo در برداشت 8 تصویر مختلف از یک صحنه و سپس انتخاب بهترین عکس (با لبخند همگانی و پلک نزدن افراد) به همراه حالت HDR در عکاسی از موقعیتهای با کنتراست بالا اشاره کرد.
๑۩۞۩๑تازه های اندروید๑۩۞۩๑ موضوعات آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها
تبادل
لینک هوشمند
نويسندگان |
|||||
|